Hírek

TÉLI TIPPEK

2020.11.23.


Az első két legfontosabb tennivaló:

Fagyálló folyadék dermedéspontjának ellenőrzése (pl. benzinkútnál, szakműhelyben)

Az ajánlott dermedéspont -35 °C.  

A fagyálló folyadékot  3 évente célszerű teljesen lecserélni. 

A különböző típusú fagyálló folyadékok keverése (pl. utántöltésnél) nem ajánlott.

A PRELIX fagyálló folyadékok mindegyike használható hagyományos és ALU motorrendszerekhez.

TE00447TE01169TE02174


Megfelelő dermedéspontú téli szélvédőmosó folyadék betöltése a mosótartályba

A nyári szélvédőmosó folyadékot (vagy esetleg vizet) teljesen ki kell járatni a mosórendszerből, majd a téli szélvédőmosó folyadékkal át kell öblíteni a rendszert.

A téli szélvédőmosók csomagolásán megadott dermedéspontok laboratóriumi körülmények között mért értékek. Valós téli közlekedési körülmények között a szélvédő felületén  a menetszél,  a párolgó folyadék hűtő hatása miatt alacsonyabb hőmérséklet alakulhat ki, mint a levegő hőmérséklete. Ez azt az érzetet kelti, mintha a téli szélvédőmosó a megadott dermedéspontnál  "hamarabb" megfagyna. Ezért célszerű mindig  néhány °C-kal a várható  külső hőmérséklet alatti dermedéspontú terméket használni.

TE00838TE02171TE01474

További  hasznos lépések: 
Jegesedés megelőzése
Ha az autó szabadban parkol, elkerülhető a fáradságos, didergős jégoldás.  A felületre szórt  PREVENT jégtapadás gátló védőbevonat révén a jégréteg nem fagy hozzá az üveghez és könnyedén eltávolítható az első és hátsó szélvédőről, akár az ablaktörlő működtetésével. 
DE: Ne használd jégoldóként!  Arra van más, megfelelőbb PREVENT. vagy PRELIX termék.
TE02267

Párásodás megelőzése
Ha párás a levegő, vagy többen ülünk be a kocsiba, percek alatt belepi a pára az összes belső ablakfelületet.Ez  elkerülhető így:  amikor  hazaérsz és még meleg az utastér,  porlassz vékony réteget a PRELIX páramentesítőből a kilátás szempontjából fontos belső üveg felületekre, majd egy puha ronggyal finoman töröld át!(A levegő páratartalma hajlamos lecsapódni a hideg felületekre. A páramentesítővel történő kezelés hatására azonban a pára apró vízcseppek helyett egyenletesen vékony, átlátszó film formájában rakódik le a felületre.)  
TE01889

Jégmentesítés
Egy-két órányi szabadtéri parkolás,  vagy  egy kis ónos eső is elég ahhoz, hogy nehezen levakarható jégpáncél keletkezzen a külső üvegfelületeken.  Többféle praktikus megoldást választhatsz  a PREVENT, PRELIX  termékekből.

TIPP: 
1. Ha lehet, éjszakára ne hagyd a jégoldót az autóban, inkább tárold a meleg lakásban vagy garázsban. Sokkal hatékonyabban fog működni.
2. Jégoldás és indulás után azonnal használd a téli szélvédőmosót a mosóberendezéssel,  mert különben a szélvédő visszajegesedhet.
TE01248TE01431TE01814

Befagyott zárak, lakatok
Pillanatok alatt  "oldható" a probléma a speciális szeleppel szerelt PREVENT zárolajzó-jégoldóval  vagy a kenőanyag nélküli zárjégoldó aeroszollal.
NE A KESZTYŰTARTÓBAN TARTSD!
TE00706TE00707